لغو امتیاز مطب شهرهای غیر دانشگاهی
تسهیل صدور پروانه مطب پزشکان
با موافقت وزارت بهداشت، امتیاز شهرهای غیردانشگاهی برداشته شد.
طبق قانون پزشکان جوان فارغالتحصیل شده، باید امتیاز لازم برای تاسیس مطب (همه چیز درباره اخذ پروانه مطب) در یکی از مراکز استانها را از طریق طبابت در شهرهای محروم کسب میکرد. با این حال باز هم تضمینی وجود نداشت که سقف امتیاز بالاتر نرود. در این میان برخی عطای طبابت را به لقایش میبخشیدند و یا به تحت استثمار کلینیکها قرار میگرفتند و یا مهاجرت میکردند. لغو امتیاز مطب شهرهای غیر دانشگاهی میتواند راهگشایی برای این مشکل باشد.
طبق ماده ۱ آییننامه اجرایی «قانون تأسیس مطب» مصوبه هیٔت وزیران در سال ۱۳۶۳، مطب به محلی اطلاق میگردد که پزشک در آن محل به طبابت میپردازد. اعم از بخش خصوصی یا خیریه و یا آزاد. بنابراین طبابت در مراکز درمانی موجود نیاز به اخذ مجوز «تاسیس» ندارد. اما در سالهای بعد از تصویب این آییننامه، مفاد آن به هرگونه طبابت پزشک در بخش خصوصی تعمیم داده شد! در این ساز و کار، اصلیترین بستر برای اخذ امتیاز، مراکز درمانی دولتی است. ظرفیت پایین بخش دولتی برای فعالیت بیش از ۵ هزار پزشک جوان که سالانه فارغالتحصیل میشوند، پاسخگو نیست.
قانون دریافت امتیاز جهت تاسیس مطب در شهرهای غیردانشگاهی برداشته شد!
دکتر سعید کریمی معاون درمان وزازت بهداشت در نامهای به رئیس کل سازمان نظام پزشکی، موافقت این معاونت را با پیشنهاد ارائه شده سازمان نظام پزشکی مبنی بر تسهیل صدور پروانه مطب پزشکان برای آن دسته از پزشکانی که تعهدات قانونی خود را به اتمام رساندهاند، در کلیه شهرها به جز مراکز استانها و شهرهای دارای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اعلام کرد. پیش از این، برای کلیه شهرهای غیردانشگاهی به امتیاز ۱۸۰ و شهرهای بزرگ نیز ۲۵۰ نیاز داشت. جهت تأسیس مطب برای تمام شهرها امتیاز لازم بود و اکنون قانون امتیاز ۱۸۰ به طور کل لغو شد.